Издателство ПРЕС

Често задавани въпроси

 

АБОНАМЕНТ

 • Как мога да се абонирам за списание на Издателство ПРЕС?

  Можете да направите абонамент за периодичните ни издания чрез Български пощи АД. Абонаментът се извършва на място във всеки пощенски клон или онлайн чрез тяхната интернет страница.
 • Колко струва абонаментът?

  Цената на абонамента зависи от изданието и от периода, за който желаете да се абонирате. Абонаментът се извършва в пощенските клонове или онлайн, за Ваше улеснение, където ще откриете съответно и информация за цените.
 • Възможно ли е да си купя стар брой на списание?

  Това може да стане само чрез онлайн магазина на Издателство ПРЕС, където в момента се намирате. За целта е важно да обърнете внимание на това дали съответният брой е в наличност. Ако към описанието на продукта/броя е вписано с червени букви „Продуктът не е в наличност!”, това означава, че всичко е изчерпано! Допечатване на допълнителни бройки на периодичните издания на Издателството не се извършва!
 •  

  ИЗДАТЕЛСТВО ПРЕС

 • Какво е работното ви време?

  Работното време на Издателство ПРЕС е от понеделник до петък, от 10:00 до 18:00 ч.
  Работното време на книжна борса „Болид” е от понеделник до петък, от 9:00 до 16:30 ч.
  Работното време на онлайн магазина е непрекъснато – от 0 до 24 ч. всеки ден от седмицата. В срока за доставка не се включват почивните дни и официалните празници. За допълнителни уточнения от Ваша страна, моля използвайте графата „Бележки към поръчката”, която е достъпна при последната стъпка от пазаруването в магазина.
 • Къде мога да открия изданията на Издателство ПРЕС?

  Във всички големи книжарници (Orange Center, Сиела, Greenwich Book Center, BOOKTRADING, Bookboard, Хеликон, и др.), във верига детски хипермаркети Хиполенд  и във всички големи вериги бензиностанции (OMV, Лукойл, Eко и др.).
 • Как мога да публикувам реклама в списание на Издателство ПРЕС?

  Моля, направете запитване на имейл адрес pres@pres.bg или се обадете на телефон 02 975 2046 в работно време.
 • Как мога да публикувам реклама във вестник Втора младост?

  Моля, направете запитване на имейл адрес pres@pres.bg или се обадете на телефон 02 975 2046 в работно време.
 • Желая да работя в Издателство ПРЕС. Мога ли да ви изпратя автобиографията си?

  Можете да изпратите вашето CV и мотивационно писмо на следния имейл адрес pres@pres.bg
 • Как мога да подам материал за публикуване във вестник Втора младост?

  Моля, пратете вашия материал до имейла на редакцията на вестника: vtoramladost@mail.bg
 • Как мога да получа хонорара си?

  Можете да се информирате на телефон 02 975 2046 в работно време.
 • Как да предложа на Издателство ПРЕС да издаде дадена книга на български език?

  Изпратете ни писмо на имейл адрес pres@pres.bg с обща информация за изданието, с която разполагате – заглавие, автор/колектив, корица, линк…
 • Как да процедирам, ако желая моя книга да бъде издадена от Издателство ПРЕС?

  Можете да ни напишете имейл с кратка анотация на вашата книга, уточнение към кой жанр принадлежи и кратко представяне на автора й. Ние ще ви отговорим.
 • Как мога да получавам редовно информация за изданията, новините, събитията и/или конкурсите?

  Можете да се абонирате за нашия бюлетин на началната страница на нашия сайт.
 • Как мога да стажувам като студент в Издателство ПРЕС?

  Пишете ни на служебния имейл pres@pres.bg и ще ви отговорим.
 •  

  ПОРЪЧКИ ПРЕЗ ОНЛАЙН МАГАЗИНА

 • Необходимо ли е да се регистрирам, за да направя поръчка от онлайн магазина?

  Не, не е задължително! Можете да пазарувате от нашия сайт без регистрация!
  Когато стигнете последната стъпка от онлайн пазаруването – „Детайли по поръчката” – ще ви бъде предоставена възможност за регистрация, за да спестите време и повторно попълване на допълнителна информация.
 • Как да поръчам продукт от онлайн магазина?

  1. Харесайте си продукт и кликнете върху него. Ще се зареди нова страница с описанието на продукта, където ще откриете опция за избор на количество и бутон КУПИ.
  Алтернативен, по-бърз вариант е директно да кликнете върху кошничката към съответния продукт, за да избегнете зареждането на неговото описание.
  2. След въвеждане на количество и клик върху бутона КУПИ, в рамките на 1-2 секунди стоката ще бъде запаметена и добавена в Кошницата на онлайн магазина. По този начин ще можете да продължите разглеждането и пазаруването на други стоки от сайта.
  3. След като направите своя избор и желаете да приключите поръчката си, кликнете директно върху Кошницата горе вдясно. Така ще можете да се уверите какво е включено в поръчката Ви и да направите промени, ако сметнете, че е необходимо. Тази стъпка не е задължителна – ако сте сигурни в това, което сте избрали/поръчали, можете да отидете директно на стъпка Детайли по поръчката (от менюто горе вдясно).
  4. Когато сте готови с прегледа на Кошницата, кликнете върху Поръчай →, за да се отвори страницата, съдържаща Детайли по поръчката.
  5. Вече сте в Детайли по поръчката – тук е необходимо да попълните полетата, някои от които са задължителни, за да бъде поръчката Ви приета и обработена. Моля, прочетете целия текст, свързан с тази стъпка/на страницата, за да сте сигурни, че не пропускате нещо важно!
  6. На същата страница под текста Вашата поръчка е необходимо да посочите къде искате да получите вашата поръчка – гр. София, извън гр. София, борса Болид, безплатна доставка (само, ако общата сума на поръчката Ви надвишава 45 лв. или ако сте въвели код от промоционален талон).
  7. Преди да кликнете върху бутона Поръчай!, е необходимо да маркирате кутийката до него. Това отбелязва и потвърждава, че сте запознати с Общите условия за пазаруване от www.pres.bg.
  8. Готово! След като сте кликнали върху бутона Поръчай! ще се зареди страница, съдържаща Вашите поръчка и данни – име, адрес, продукти, номер на поръчката и т.н. Същата информация ще получите и на посочения от Вас имейл, а когато поръчката Ви бъде обработена и приключена, ще получите второ, допълнително имейл известие от наша страна.
 • Защо не мога да поръчам някои продукти?

  Защото Продуктът не е в наличност! Това съобщение е изписано в червен цвят към описанието на продукта, който желаете да си поръчате. Ако този текст липсва в описанието на продукта, по всяка вероятност проблемът е технически и за целта е необходимо да се свържете с нас на телефон 02 975 20 46 в работно време.
 • Мога ли да направя поръчка на адрес извън България?

  Доставки от онлайн книжарницата на Издателство ПРЕС се извършват само на територията на България. За доставки извън страната е необходимо да се свържете с нас по имейл или на телефон 02 975 20 46 в работно време.
  Цената за доставка извън територията на България се формира на база тегло, населено място и срок за изпълнение.
 • Как да получа допълнителна информация относно поръчките?

  Очакваме Вашите въпроси на имейл адрес shop@pres.bg или на телефон 02 975 20 46 в работно време.
 • Какви са възможностите за заплащане на продукт от онлайн магазина?

  На този етап плащането може да бъде извършено единствено чрез наложен платеж в брой (при доставка) или на място, когато взимате поръчката си от борса Болид.
 • Какви са възможностите за доставка на продукт от онлайн магазина?

  Стоките поръчани от www.pres.bg могат да бъдат получени по 2 начина:
  – Чрез куриерска фирма, като се доставят на адреса, посочен при поръчката.
  – Като изберете опцията книжна борса Болид (0.00 лв.), където стоките ще Ви очакват.
 • Каква е цената за доставка?

  Цената за доставка в град София е на стойност от 3 лв. – извън град София е 5 лв. Цената за доставка извън територията на България се формира на база тегло, населено място и срок за изпълнение – тези параметри се изчисляват при направено допълнително запитване от Ваша страна на телефон 02 975 20 46 в работно време.
 • Кога доставката е безплатна?

  Доставката може да бъде безплатна само в 2 случая:
  – При поръчка, чиято обща стойност надвишава 45 лв. – в тези случаи онлайн магазинът Ви предоставя възможност да изберете опцията за доставка – безплатна (0.00 лв.).
  – Ако разполагате с промоционален талон на Издателство ПРЕС, чийто код трябва да въведете на страницата, откъдето се финализира поръчката (Детайли по поръчката).
 • Как мога да се възползвам от промоционалния си талон и къде се въвежда кодът му?

  Промоционалните талони на Издателство ПРЕС важат само за щанда на Издателство ПРЕС по време на панаири/фестивали на книгата или на борса Болид, както и в онлайн магазина, където се намирате в момента. Талонът е за еднократна употреба и не може да бъде използван повторно. При покупка в онлайн магазина кодът се вписва на страницата за финализиране на поръчката. Над полето Адрес на клиента е изписан текстът Имате промоционален талон?, след него има линк, гласящ: Кликнете тук, за да въведете кода. След клик и въвеждането на кода, е необходимо да кликнете върху бутона Въведи кода на талона, за да бъде кодът активиран към поръчката ви!
 • Има ли възможност да се сдобия с продукт, който НЕ е в наличност!?

  Ако изданието е периодично, няма как да се сдобиете с него. Ако търсите конкретен графичен или текстов материал от стар брой, е необходимо да се свържете с редакцията на Издателството. За всички останали продукти, можете да ни пишете на имейл shop@pres.bg. Наш колега ще отговори на Вашите въпроси в рамките на 24 часа.
 •  

  КОНКУРСИ И ИГРИ С НАГРАДИ

 • Как да се запиша за участие в конкурс към дадено списание?

  Условията за участие в даден конкурс са подробно описани в самото списание при неговото обявяване. Ако имате допълнителни въпроси, можете да ни пишете на имейла на издателството pres@pres.bg, или на имейл адреса на съответното списание. 
 • Как да се запиша за участие в игра към дадено списание?

  Условията за участие в дадена игра са подробно описани в самото списание при нейното обявяване. Ако имате допълнителни въпроси, можете да ни пишете на имейла на издателството pres@pres.bg  или на имейл адреса на съответното списание.
 • Как ще разбера дали съм спечелил нещо?

  Името на победителя се обявява в съответното списание. В случаите, когато това е предвидено в условията на конкурса/играта, ние информираме победителя с имейл или по телефона.
 • Кога и как ще получа подаръка си?

  Срокът и начинът на получаване на наградата са различни и са описани във всеки конкретен случай в условията за участие в конкурса/играта.